Om oss

Smartinventory vill förenkla för den som drabbas av brott eller andra oförutsedda händelser och ska i allsamverkan med övriga brottsförebyggande aktörer i det svenska samhället verka för en tryggare vardag för alla medborgare, primärt genom sitt dokumentationsprogram för egendom och värdesaker. 

”Smartinventory stimulerar och gör det roligt att logga värdesaker, säger Björn Reich Husberg.

”Jag ser Smartinventorys unika och smarta logik som en tillgång även för företag, föreningar och organisationer, så som ex grann- och båtsamverkan. För allmänhet, polis, larmtjänst och Europol ges en ny möjlighet identifiera stöldgods och utreda brott över länders gränser. SI riktar sig också till försäkringsbolag och försäkringstagare för snabbare hantering när det har hänt. Att ha detaljerad information på sina värdesaker med bilder och dokument, att kunna styrka sina värdesaker, underlättar diskussionen om ersättning. Den snabbare hanteringen minskar lidandet för den drabbade. Vid en eventuell skilsmässa gör du en snabbare och enklare bodelning samt att du kan arvsfördela dina tillgångar om du så önskar. Jag har skapat ett smart och användarvänligt helhetskoncept som gör svåra stunder, eller perioder i livet mer hanterbara. Smartinventory bidrar till ökad hållbarhet och trygghet i vardagen.

Historia Smartinventory 

2011. Smartinventory grundas av Björn Reich Husberg, Stockholm, efter att hans föräldrar drabbas av ett inbrott.
2012. Förstudier om Smartinventorys projekt går att genomföra, bl a med  Larmtjänst som arbetar med att bekämpa försäkringsrelaterad brottslighet och stödja försäkringsbolagens utredningsverksamhet med oklara försäkringsfall.
2014. Systemtester görs tillsammans med Villaägarföreningens medlemmar i Nynäshamn, samt avstämning med polis och kommunens säkerhetschef.
2015 - 2017. Tjänsten optimeras, utvecklas och koden tryggas samt färdigställs tillsammans med experter hos Awave AB. BankID verifierar användaren. Dataskydd levereras av Cygate AB (Telia). Trygg och säker betalning sker genom Bambora, störst i Sverige på betaltransaktioner på nätet. Smartinventory anpassar fullt ut för kommande dataskyddsförordning, GDPR.
2017. December. Guldkonto-Pionjärer välkomnas i Sverige att få vara med från början och förfina tjänsten.

Se vår film

Se filmen om hur allt startade med ett inbrott